Restauracje otwarte, klientów przybywa

Wznowiono działalność restauracji, oczywiście w obowiązującym reżimie sanitarnym.  Po wielu tygodniach klienci znów usiedli przy stolikach w swoich ulubionych miejscach.


Przychodząc do restauracji musimy pamiętać o zachowaniu dystansu 1,5 m od gości siedzących przy osobnych stolikach. Rodziny mają siedzieć razem. Do lokalu wchodzimy w maseczce zakrywającej usta i nos, siadając przy stoliku maseczkę zdejmujemy. Personel obsługujący klientów też musi być odpowiednio zabezpieczony.

Restauratorzy przyznają, że straty finansowe po kilkutygodniowej przerwie w funkcjonowaniu lokali są ogromne. Teraz muszą się starać, aby klienci chcieli przyjść i skorzystać z bogatej oferty kulinarnej. Będzie to na pewno utrudnione ze względu na to, że wiele osób podczas izolacji nauczyło się gotować.

Każdy przychodząc do restauracji będzie oczekiwał nie tylko smacznych potraw, ale i tego, czy spełnione są wszystkie zalecenia sanitarne. Z każdym dniem klientów przybywa. Z tego powodu cieszą się zarówno smakosze potraw jak i właściciele restauracji, którzy bardzo czekali na otwarcie swoich lokali.

Comments are closed.